Vad gäller det?

Mitt intresse är så enkelt som svart/vitt. Men det visade sig vara svårt att ha som intresse. Det gäller att få fram kontraster. Det gäller från början att exponera rätt och framkalla rätt. Det gäller val av fotopapper. Sen är det en smaksak. Generna är som de är. Jag är lite svag för… med ett annat uttryck antingen/eller.

Hela skalan skall finnas med om ett svart/vitt foto skall vara vackert. Det får inte sota igen. Och jag trodde en dag i min ungdom, att jag skulle kunna fotografera en bibeltext. Resultatet blev inte, som jag tänkt mig. Kontrasterna bör nog visas i färg, när det gäller frukten i vart fall.

Här är texten i Johannes evangelium kapitel 15 om vingårdsmannen, trädet, grenarna och frukten. Det gäller att vara i Kristus.

Kontrasten när ingen trädgårdsmästare finns, som sköter fruktträdet var det, som jag ville ha fram. Sagt och gjort. Jag gick till en gammal öde husplats, där jag visste, att det fanns ett frukträd kvar, fotograferade och gick hem. Hela resultatet blev risigt. Allt gick i ett. Varken svart eller vitt.

Intresset för bibeltexten finns kvar. Torra grenar kastas i elden. Trädet blir beskuret för att det skall bli mera frukt. Livet för grenarnas skull finns i stammen och rotsystemet. Livet och kärleken hör ihop. Den som vill vara kvar genom sin tro får vara det enligt texten i Romarebrevet kapitel 11.

Så visst är debatten viktig mellan Stefan Swärd och Torsten Åhman om vad som händer efter döden. Om det inte finns någon bibelkunskap kvar i svenska folket, så behövs först och främst undervisning om hur det går till att bli inympad i det äkta olivträdets saftrika rot. Då måste svenska folket ändra sin negativa inställning till Israel också och börja välsigna Jerusalem.

Det var där Jesus dog på ett kors i vårt ställe. Den som tror på Jesus skall få leva om han än dör. Det löftet gav han. Det är i presens.

En läkare och katolik gick in i debatten

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Vad gäller det?”

  1. Hej Gunnel! Jag är nog lite periodare vad gäller Facebook. Jag kommer tillbaka med full kraft skulle jag tro. Det är så mycket annat känner jag som tar tid. Tack för du saknar mig i varje fall. Det betyder massor! Kram på dig!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: