Skrivet av: Gunnel | 5 januari, 2011

Jag älskar Aslan

Nu var det proklamerat. Men inte i vilken filmversion som helst. En väninna i min ålder och jag skulle gå på en billig eftermiddagsbio och se Aslan för några år sen. Vilken besvikelse! Så svårt det var att se förväntanfulla barn dessutom. Nej, det var fel version och inget av budskapet kom fram, som jag sett det i en äldre film.

Lammet som lejon. Hur går det ihop då? Hur går det ihop överhuvudtaget att leva utan bibelkunskap. Lammet är inget lejon och har motsatta egenskaper. Får som en get går heller inte ihop. En dag skall lejonet av Juda stam skilja mellan får och getter, som en herde skiljer dem åt. Får man röra till det hur mycket som helst, när det ingen referensram finns för bibelns texter?

Precis så är det med ett kodat språk, som bara de invigda fattar.

När blev Lammet deras herde? Och när började jag bli beroende av lejonet?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: