Skräp

Dom som kan det här med datorer påstår, att det kan bli skräp någonstans, som tydligen hindrar jobbet. Inte visste jag, att datorn är så lik garderober och källarskrubben. Jag vet inte vad som finns där. Nu skall den gamla datorn tömmas. Vad har den i sitt minne och vad har jag?

Det går inte på en dag att finna sig till rätta på en ny plats heller. Jag har inget gjort för det ens. Det är en fascinerade tanke vilka som rör sig i rymden via en dator. Var och en har sin egen bana precis som stjärnorna. Nej, så enkelt är det inte för våra synpunkter och uppfattningar krockar ofta i debatter.

Den som betytt mest för mig under mina 10 år ute i rymden är Job x. Job står för att han var prövad till brisningsgränsen och x för att han ville vara okänd, tills vi fick ett förnamn. (Detta är min egen tolkning.) Denne Job x hade varit kristen under många år och var mycket bibelkunnig. Sen lämnade han den kristna tron. Han utmanade oss bekännande kristna i alla svåra frågor. Jag var tvungen att tänka till många gånger. Tyvärr var vi lika envisa om att tolka rätt båda två.

Detta är min första  Blogg-post här på WordPress. Tänk, om det gick att få kontakt en gång till med Job x? Debattsajterna stängde ner en efter en för ungefär 5 år sen. Kvar i min dator finns mappar med olika namn. Första åren tog  jag kopior av viktiga debatter. Är det så konstigt?

”Kristus är svaret, men vad är frågan.”  En fyndig formulering som fanns att läsa en gång i tidningen Nytt Liv.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

6 reaktioner till “Skräp”

 1. Grattis till ditt första inlägg på WordPress – det gjorde du bra. Trots allt så tror jag att du kommer att finna dig tillrätta även här.

 2. Ja må du leva, Gunnel! Jätteroligt att läsa dej också i det här formatet – och vilken fin utsikt på sidhuvudet! Hälsningar från din internät-vän och broder i Kristus / Andreas H.

 3. Tack, Andreas!
  Jag glömmer inte mina nät-vänner och så småningom skall jag lära mig systemet här och länka till dina samlade sånger och psalmer.
  Hälsningar
  Gunnel

 4. Hej Gunnel!
  Lägg in lite länkar, varför inte samma som på din förra blogg, så kommer fler läsare hitta hit. Det kan ju vara roligt. Hoppas att allt är bra med dig. Här snöade det i morse,
  Sofia

 5. Hej Sofia!

  Jag får inte mina program från gamla datorn att fungera på nya.
  Hav tålamod! Länken till Fjärde Väggen är viktig!

  Gunnel

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: