Korsordet

”Hur orkar du?”

Frågan har kommit mer än en gång, när jag berättat om något ur bibeln – en aha-upplevelse jag gjort. Men att lösa korsord då vecka efter vecka? Är inte det tröttsamt?

Så fram till Annandag Påsk fortsätter jag söka efter berättelserna om VÄGEN till Gud med sina blodfläckar. Lodrätt: försonad. Vågrätt: förlåten

Jo, det finns att läsa om i 3 Mosebok kapitel 16. Där finns sången ”Gå Sion din konung att möta, Jerusalem gläds år din Gud, Strö palmer på väg för Messias, bered dig som väntande brud. Var glad i din Herre och Gud.” vers 3 ”Han kommer till jorden att bringa ett offer på korsträdets stam, att dö för vårt syndiga släkte och föra rättfärdighet fram.”

Försonad – förlåten. Där har du teol.dr. Peter Fjellstedt en av många i slutet av 1800-talet, som röjde på VÄGEN fram till Gud, så att den skulle bli framkomlig för den skyldige! 5 Mosebok kap 19. Hans stora gedigna forskningsarbete med bibelförklaringar håller! Sen dess finns det avancerade verktyg att gå vidare. Israels folk skulle sköta ritualerna under hela ökenvandringen med offer utan att kunna förstå innebörden – profetian om Jesu offer av sitt eget liv. Deras nertecknade berättelser blev vår frälsningshistoria. ”Frälsningen kommer från judarna,” sa Jesus.

Min blogg är personlig men inte privat. Det blir tydliga spår efter mig. Gång på gång har jag berättat om kulturen, som gör mig så ledsen – alla dessa Missionskyrkor, som inte har någon församling. Ja, det kan bli vackra foton med mjölkört som blommar i backen, där vägen dit är igenvuxen.

Kvar är sången från söndagsskolan: ”Låt mig få höra om korset, kvalen och smärtan han led Visa mig graven i berget, där man han kropp lade ner. O, vilket under av kärlek Det var för mig som han dog Det var för mig som han uppstod Herre, min Gud det är nog…”

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Korsordet”

  1. Ja Bibeln är definitivt mer hjärngympa än korsord. Fast man blir ju bättre på korsord av att läs Bibeln så det ena utesluter inte det andra. Säg det till dina korsordsläsande vänner!

    1. Alma-Lena, nu har jag loggat in en annan väg och skall rekommendera bibeln till mina korsordslösande vänner.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: