Min dikt gäller en konung

Tack108

En kväll och tre hela dagar har jag varit tillsammans med många andra från hela världen. Det var engelska som gällde och jag förstod några ord här och där. Filmfestivalen hade namnet: ”Driving us crazy” och jag har lämnat länkarna i en tidigare blogg. För mig finns Google Translate nu. Den tjänsten gör det möjligt för mig att brevväxla med tre av de engelsktalande i USA. De finns modiga personer, som vågar gå emot läkemedelsjättarna och påpekar biverkan av mediciner. Det finns modiga personer, som vågat bryta sig loss från missbruk av droger och som vågar ifrågasätta den psykiatriska vården.

Det var en upplevelse för mig att möta damer, som är över 70 år och aktiva genom att bryta skammen – skammen att som ung blivit inlåst och felbehandlad på mentalsjukhus. Hur många tusentals finns inte det, som aldrig skulle kunna med att nämna skammen!

Är det vi som skall skämmas, som blev psykiskt sjuka en gång i ungdomen? Jag lyssnar på mina nyfunna vänner. På en front är det språksvårigheter. Jag återkommer eller också börjar jag predika för fullt!

Det var ju det jag ville helst av allt…

Min dikt gäller en konung. Det finns sår, som aldrig läker. Det finns läkedom i hans sår.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: