Vänner kallar jag er…

Som sagt. På Facebook har jag 293 vänner numera. Det kan öka om någon söker vänskap med mig eller tvärtom. Där finns en ruta med nio särskilt utvalda men inte av mig och jag tror inte på slumpen. Ett av allt som gör mig frustrerad är när jag inte fattar hur något gått till. Hur länge kan någon få finnas i den rutan utan att försvinna nästa dag? Berit Simonsson har varit där. Urban Ringbäck någon eller några dagar. Jo, jag är högfärdig och skulle vilja ha några kändisar i min ruta.

Det är en annan Gunnel, som visat mig på att jag är svag för de högt utbildade inom teologi. Visst, jag samlar ju på doktorsavhandlingar, som jag begriper mer än en sida i. Rune W Dahlén vinner så klart. Sträckläste tills mitten av nästan 500 sidor. Där blev det tvärstopp och jag greps av vemod och besvikelse. Kan några vara proffs på att studera bibeln och sen nästan ta livet av varandras heder? Sen fortsatte jag att läsa till slutet och ändrar inte min egen uppfattning åt något håll. Kivens icke på den VÄGEN!

Är det bra eller dåligt att ha 293 facebookvänner och nio utvalda i en särskild ruta med namn och foto? Inte vet jag. Jag har aldrig sett mitt eget foto i någons ruta. Är det bara jag, som försöker roffa åt mig många vänner utan att vara en själv? Finns det någon, som är trygg i mitt sällskap? Eller älskar jag att provocera?

Vänner kallar jag er om ni gör som jag säger! Kan detta vara så? Kan det stå i bibeln? Det går inte att tvinga någon, att tycka om bibelstudier hellre än så kallade symöten. Nej, jag gillar inte att sy. Gärna prata och umgås men bibelstudiet får inte försvinna helt bland bekännande kristna. Eller vill jag lära andra utan att vilja ta emot undervisning själv? Så här hos mig fick mina vänner var sin ros en gång med en bibelvers på en lapp fastsatt. När det närmade sig slutet av kvällen fick var och en berätta ”sin” vers och en läste upp efterhand ur bibeln. Det blev en ros kvar för en kunde inte komma till symötet. Jo, då tyckte de, att jag borde också få en ros med en bibelvers.

Jag har ingen lust att berätta vad det stod för vers eller varför alla skrattade så hjärtligt. Eller hur det kunde bli så fel.

Det finns typer som styr och ställer och vill att andra skall lyda.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: