Positivet

Ute regnar det. Det har regnat i natt också. Det gick inte att sova sen dess. Det vill säga klockan 3. Så jag kollade lite på andras bloggar och hamnade i Norrland. Hur kan någon vara kritisk till Norrland var frågan. Ja, så har vi detta negativa tänk söder över om flyktingars placering i Norrland…

En dag för några år sen kom en äldre väninna på besök. Och jag berättade genast om förändringen i mitt liv som var tänkt med orden:

”Nu skall jag bli positiv och tacksam!”

Hennes kommentar kom blixtsnabbt:

”Ja, bara vi känner igen dig sen.”

Det är inte lätt att se sig själv utifrån. Det är inte många, som vågar anmärka på mig. Så nu är det skrivet. Göteborgs stad skulle ”förtäta” och det kom planer och ritningar på stora planscher. Det gäller att förbereda sig på förändringarna. De skulle ta en del av ”lilla skogen” för nya hus. Nya namn måste till för nya gator. Var fanns denna Positivgatan, som nämndes gång på gång.

En dag bestämde jag mig för att ta en promenad och ta reda på detta och gick runt i området och frågade de som jag mötte. Ingen visste och jag fick vända tillbaka hem och söka via datorn. Tänkt och gjort och det var den första gata, som jag gått över hemifrån. 🙂

Nu ser jag skyltarna bättre. Bara jag vänder blicken lite uppåt så finns en stor banderoll över promenadvägen: ”Här börjar Positivet”. Då vet jag, att jag är på väg hem och in i barnens stora lekpark. Allas gräsmattor finns som förut och lilla skogens barn har hunnit att fylla 50 år och väl de. De var först att bo i höghusen i detta område och hittade på sina lekar mest själva. Fast det fanns visst en lektant.

Positivet

Positivet

Regnet gör ett uppehåll eller också inte. Var det inte positivt att vara så negativ, som jag varit i många av mina bloggar? Är det negativt att påpeka andras fel gång på gång? Får jag inte tala om var skon klämmer? Är det ärftligt med en liktorn?

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: