Vad sade prästen som ämbetsman?

Nyss lyssnade jag på Helgmålsbönen i TV 1. Den hölls av prästen Bo Brander. Han var helt korrekt klädd som präst i detta program. Ingen frikyrkostil angående klädseln. En enda gång i mitt liv har jag varit med och lyssnat på avskiljning till prästämbetet i Skara domkyrka och vet, att de lovar inför Gud och församlingen att hålla sig till bibelns lära. Så läs bibeltexten från Lukas evangelium kapitel 24 från vers 13 – 32. Gå sen in på Svt.se och lyssna på programmet igen. Prästen Bo Brander tog bort hela bibelns poäng, att Jesus är överallt i texterna med början på Moseböckerna. Bo Brander kallade det värme och sympati det som är bibelns viktigaste genomgång varför Jesus måste dö på ett kors för våra synder! Detta står det överallt om i det vi kallar Gamla Testamentet! Främlingen som var den uppståndne Jesus ansåg, att de två på väg till Emmaus var tröghjärtade till att tro. Sen hade han textförklaring. Måste inte detta ske som hade skett i Jerusalem under påsken? Det står inget om värme och sympati, som gjorde att de två ville, att han skulle stanna hos dem. Är det bättre att ha manliga präster, som tar bort hela bibelns poäng än att vi kvinnor får citera bibelns texter ordagrant?

P.S. Det är dagen efter nu och jag har lyssnat från början på denna ”Helgmålsringning”

http://www.svtplay.se/video/2888556/helgmalsringning/helgmalsringning-avsnitt-18

D.S.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Vad sade prästen som ämbetsman?”

  1. Jag vet inte om kavajen är helt korrekt präststil, Gunnel. Och det är nog få (utom Jesus då) som lika kunnigt som Bo Brander gått igenom Bibeln från och med Moseböckerna för att peka på hur Jesus finns ”överallt i texterna” – han hade under fastan veritabla bibeltimmar för oss studenter på Laurentiistiftelsen på 90-talet. Men i motsats till radions helgmålsbön som håller på en kvart hade Bo Brander bara 5 minuter på sej i Tv. Man hinner inte med så mycket som man skulle vilja då, Gunnel.

    1. Andreas, är det inte tillåtet att bli besviken på denna korta stund, som TV bjuder en kristen på jämfört med all sport? Lyssna igen och se hur fokus gick över på en ikonmålning i stället…
      Ja, sen tappade jag fokus totalt och satte in ett foto på mig själv i nästa blogg!
      Dags att börja om från början!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: