Känd av Gud och älskad

Det gick inte på en dag att förlora fotfästet för svenska kyrkan eller för mig privat. Jag kan bara svara för mig privat och fortsätter med det idag också. För mig hände det när psykiatrin bedömde mig och skrev alla sina utlåtanden. Där börjar problemet att alla bedömningar psykiskt inte stämmer med alla bedömningar fysiskt. Det gick en skarp linje mellan psyke och soma vid den tiden traumat hände. Det gick till och med skämtsamt mellan läkare – en gräns på en bro i Göteborg eftersom universitetssjukhuset ligger på ena sidan och sinnessjukhusen låg på andra sidan älven.
”Gränsen mellan neuros och psykos går på Göta älv bron.”
Ja, så duktiga analytiker finns det.

Min återhämtning måste alltså börja i vad Gud anser om mig. Har han en rätt bedömning? Förstår han sig på både kroppen och själen?
Så gick det till att jag började plocka russin ur kakan och samla på de go´a verserna. Gud har sammanfogat människan i ett moderliv. Gud har tänkt ut allt gott från början. Gud har makt att skydda och bevara genom sin sons offerdöd. Det räcker inte att vi gör så gott vi kan.

Nu har de verserna i Gamla Testamentet fått sammanhang för länge sen genom andras provokationer med Nya Testamentets budskap. Vilka de är som författare som provocerat mig främst, det har jag skrivit om flera gånger. Det har med blodet att göra utgjutet för min skull för mina synders förlåtelse och för mitt helande. Ta bort stenarna ur byggnaden och allt rasar som sagt. Eller fortsätt att kalla oss fundamentalister, när fundament betyder grund!

Jag talar för min egen del och har tjatat om kränkningar, som jag blivit utsatt för inom vården år 1956. Jag har också upprepat gång på gång, att det finns läkedom i Jesu sår. Detta går inte att föra dialog om för helvetet finns och ingen behöver vara där eller komma dit. Människan är känd av Gud och älskad ända in i döden.

Då är det bibeln som har dokumenterat den kärleken som grund för upprättelse. Det är den bokens innehåll som håller att bygga landet på.

Ärkebiskopshearingen 1 oktober 2013 refererad av Sofia Lilly Jönsson

Hur många stenar kan plockas ur bygget, utan att den rasar

En kort kommentar till ärkebiskopvalet av Lars Gunther

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: