Kyrkofullmäktigevalet – angår det oss?

Det kanske har varit svårt att fatta mina bloggar utan förkunskap eller med förkunskap. Själv tycker jag, att jag varit tydlig med att kyrka och församling har samma ord i grundtexten (grekiskan som gäller Nya Testamentet. Gamla Testamentet har hebreiska som grundspråk. Det är judarnas eget språk. Sen skulle evangelium spridas utanför Jerusalem till ”hela världen. Då behövdes ytterligare ett språk.)

Som sagt. Jag för min del kan varken det ena eller det andra språket men har fått en Bibelkonkordans, som kom ut i samband med NT 81 vår nya bibelöversättning. I den kan jag läsa på ordet ”kyrka”. Om väggarna är av sten eller trä ändrar ingenting. Det avgörande är om Jesus får vara huvudet för kroppen som är församlingen.
Bibelhänvisning: 1 Korintierbrevet kapitel 12

För min personliga del känner jag till tre församlingar. Den första var så liten att den dog ut och kyrkan revs. Den andra var medelstor. Smyrna, Göteborg, som jag tillhör nu är mycket stor. Det är inte sättet att tolka bibeln som varit avgörande i bytet av församling. Min hembygds kyrka finns kvar. Där är jag konfirmerad och följer utvecklingen.

Detta blev längre än en parentes efter alla mina år ute på nätet i kristna debatter. Idag hänvisar jag till två av mina nätvänner, som jag aldrig sett IRL. Det är tron på Jesus Kristus som Herren vi har gemensamt.

En guide i valet

En månad utan reaktioner LeoH skriver i Tankar i natten

Kyrkofullmäktigevalet – Angår det oss? Andreas Holmberg skriver om Centerns motivering

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Kyrkofullmäktigevalet – angår det oss?”

  1. Hej Gunnel! Undrar om vi någonsin ses IRL förrän hemma hos Gud? Men det är i varje fall väldigt roligt att få vara ”nätvän” med dej! Gud välsigne dej! / Andreas

    1. Andreas, det var bra att vi deltog i så många bibelsamtal på Skutan innan intresset för bibelsamtal dog ut. Hur kan en församling ledas utan gemensamma bibelsamtal?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: