Stopp i avloppet

Det är samma problem varje gång och börjar med en dålig luft i badrummet. Det hjälper att spola extra vatten i avloppsbrunnen. Det hjälper för stunden. Sen måste det till en rensning, när diskvattnet kör upp i slasken. Avloppssystemet hör ihop i hela huset. Jag har ansvar för felanmälan i min lägenhet.

Nu ser det ut som att det varit stopp i datorns avlopp. ”Det var den natten då gamla meddelanden flöt upp igen!” Så skall det ju inte vara! Det som är borttaget, spolat skall ju vara spolat. Men det flöt upp 300 – 400 gamla E-poster. Inte bara för mig. Skönt att det inte var ett personligt problem! Eller kan det vara så att ingen lever för sig själv och ingen dör för sig själv. Kan bibeln ha rätt igen? Hör allt ihop?

Det har blivit stopp i avloppet inte bara hos en enskild. Läser att Växjö stift skall undersöka Stasi. Det är ju viktigt, att hitta en syndabock att placera skulden på. Det är fortfarande viktigt att gå till botten och söka på rätt ställe. Som jag ser det är det reningsverket i Svenska Kyrkan, som har kollapsat. Det är viktigare med moderna filtreringsmetoder, som inte håller. Det är viktigare att utforska vem som har mest rätt och bästa systemet. Det kan man jämföra i all oändlighet. Staten tar inte på sig något ansvar. Kyrkan tar inte på sig något ansvar.

Kvar är mannen på korset, som blev gjord till synd på förbannelsens trä. Han kan rena hela systemet genom sitt blod.

Bibelhänvisningar:
5 Mos 21:22-23
Om någon döms till döden för ett brott och avrättas och du hänger upp honom på en påle, får hans lik inte hänga kvar på pålen över natten. Du måste begrava honom samma dag, ty den som hängs upp är förbannad av Gud, och du får inte besudla det land som Herren, din Gud, vill göra till din egendom.

Gal 3:13
Kristus har friköpt oss från lagens förbannelse genom att för vår skull ta förbannelsen på sig, som det står skrivet: Förbannad är var och en som hängs upp på en träpåle.

Jesus hänvisade till kopparormen i öknen i Joh kap 3:14-15
Joh 3:14-15
Liksom Mose hängde upp ormen i öknen, så måste Människosonen upphöjas för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv.

Det är fullbordat allt som behövde göras för vår skull. Vägen till Gud är öppen genom Jesus.
1 Joh 3:3
Var och en som har detta hopp till honom renar sig själv liksom han är ren.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: