Neka Guds son att vara med i kyrkan på advent

Tydligare än så här kan det väl inte presenteras dagens okunskap! Skall vi gråta eller skratta åt Skolverkets formuleringar inför skolbarnens eventuella besök i någon kyrka?
I den församling som jag får tillhöra bjuder skolelever själva in sina klasskamrater (i 3:an eller 4:an om jag minns rätt) till en julmusikal i Smyrnakyrkan, Göteborg. Det är helt frivilligt att läraren anmäler att klassen vill komma på någon av föreställningarna. Det blir många klasser minsann och det är 100 barn som gestaltar julens budskap i dekor, text, sång och dans.

När Malin Nyström skriver om detta i sin Blogg är rubriken:
Nedräkning pågår
Vi är så många som ser fram mot att det skall börja och barnen skall komma till musikalen!

Och varför inte berätta mer om festen, som skall komma i himlen senare? En enda stor fest!
Nedräkning pågår. Ljuset har segrat över mörkret! Det sjunger vi om…

Nu så kommer julen

Miriam Wredén Klefbäck präst i Svenska Kyrkan: ”Skolverkets halvtuggade pepparkaka”

Elisabeth Sandlunds ledare i Dagen

Herden

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: