Upprättad

Eftersom detta är min egen personliga blogg kan jag skriva detta:
Jag har längtat efter upprättelse i över 50 år!
Detta råkade jag berätta för en kvinna i 40-års åldern, som fått min hjälp vid många tillfällen.
”Det har väl jag också längtat efter!”

Påståendet kom snabbt och oväntat eftersom focus skulle ligga på min situation. Vi hade inte alls samma livshistoria. Jag är trygg och hel från början. Hon hade blivit utsatt för tredubbla övergrepp som barn: sexuella övergrepp, psykiska övergrepp och kanske också andliga. Det senare vet jag inget om men kvinnan tog sitt liv och hade förberett mig noga på att hennes situation var så svår.

Vi hann att prata om hur upprättelsen skulle gå till för oss var och en. Jag konstaterade att ingen inom mentalsjukvården skulle be mig om ursäkt för felaktig behandling och felaktiga diagnoser.
Hon hade tänkt igenom sin situation och varken mamman eller pappan skulle be om förlåtelse för deras övergrepp. Sexuella övergreppen borde ha varit polisanmälda, eftersom de skett inom barnavården.
”Hur skall det gå till att jag får upprättelse?”

Hennes fråga fick jag lära mig att leva med och flera andras, som förkortade sitt liv. För min del fick jag lära mig år 2006 i december, att det går att få psykologhjälp på Vårdcentralen. Det fick jag och fick berätta vad jag varit med om på Restad Sjukhus år 1956. Då fanns redan mitt manus och kopian av min sjukjournal. Ville hon lyssna och ge mig sin tid?

År 1987 redan försökte jag berätta för en pastor/psykoterapeut om min kallelse, som det inget blivit av enligt mig. Han svarade, att jag inte kan hjälpa andra, när jag inte blivit hjälpt själv. Så var vi där igen. Det fattades upprättelse!

Här är orsaken till mitt intresse för bibelns budskap om rening genom Lammets blod – inte att jag är någon herrnhutare.

Vilken glädje upprättelsen ger!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Upprättad”

  1. Tack till dig som klickat fram denna viktiga bloggpost! Den 17 okt. 2015 fick jag känslomässigt full upprättelse av människor från olika delar av världen.

    Guds upprättelse har funnits hela tiden genom tron på hans ord.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: