Gudstjänst

Det är lätt att tala förbi varandra. Det är lätt att missförstå. Det är lätt att fega ur om ingen vill förstå. Jag är uppvuxen inom frikyrkan och anmärker bara på Kyrkan i Sverige. Som om Kyrkan inte vore det samma som bibeln menar? Vilken kyrkobyggnad har jag anmärkt på i så fall? Vilken arkitektur är det, som inte faller mig i smaken?

Så idag får det bli en dikt bara som kommit till innan en församling upplöstes och Missionskyrkan såldes.

Ur diktboken: Den som planterar ett träd har inte levt förgäves av Karin Breman

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “Gudstjänst”

  1. Härlig dikt……”till människors förtret men till Guds ära”…..det gillade jag, som dock jagar spindelnät ideligen med piasavakvasten. De bygger sina nät överallt på vår altan och det gillar jag inte. Men ibland när solen strålar på det eller jag ser spindeln komma ut fram emot kvällen och tömma sitt nät, då bli man full av beundran över deras skapelseverk.

  2. Hej Gunnel! Första gången jag läste din blogg! Bra med länken på FB! Det var verkligen en fin dikt! Gör man nåt till Guds ära, vad gör det vad människor tycker? Ha en bra sommar! Kram!

    1. Hej Marita! Välkommen hit! Det var nog en bra idé med en dikt av Karin Breman. Hennes tredje diktsamling är på gång. I morgon väljer jag ut en annan dikt med hennes tillåtelse.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: