”Min båge sätter jag i skyn…”

Hur jag än anstränger mig att tänka, så blir slutsatsen densamma. När regnbågen är synlig, så kan ingen gå till foten av den eller komma på andra sidan om den. Ingen kan gå ut ur detta tecken, dessa färger eller ändra på dem.

Det finns vetenskapsmän, som kan åberopa sin kunskap om hur den blir till vid varje synligt tillfälle. Den kunskapen respekterar jag och läser med stort intresse. Ändå gör Gud anspråk på att regnbågen är hans och det är han, som satte den bland molnen och det är han, som vill ha något viktigt sagt. Det är upp till var och en att kalla Guds tal till Noa för en myt eller saga.

1 Mos 9:13-17
”…min båge ställer jag bland molnen. Den skall vara tecknet för förbundet mellan mig och jorden. När jag hopar moln över jorden och bågen blir synlig bland molnen, då skall jag tänka på mitt förbund, förbundet mellan mig och er och alla levande varelser av alla slag, och aldrig mer skall vattnet bli till en flod som utplånar alla varelser. När bågen står bland molnen skall jag se den och tänka på det eviga förbundet mellan Gud och alla levande varelser av alla slag på jorden.” Och Gud sade till Noa: ”Detta är tecknet för det förbund som jag upprättar mellan mig och alla varelser på jorden.”

Guds budskap genom regnbågen tröstar mig varje gång. Varje enskild människa med egna ögon står väl ändå i centrum av denna Guds kärlek. Kan någon springa och ställa sig vid kanten eller på andra sidan regnbågens ena fot?

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “”Min båge sätter jag i skyn…””

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: