Korsdrag eller tvärdrag

Min mor tyckte inte om att sitta vid vedspisen och baka på och i ugnen och samtidigt ha tvärdrag. Så hette det hemma hos oss på landet ”tvärdrag”.
”A, du stänger dörren till sängkammaren,” sa hon till den som var i närheten. Fönstret där kunde gärna vara öppet men då fick inte dörren ut vara det samtidigt. Hon tålde inte tvärdrag och inte jag heller.
Det är skillnad på tvärdrag och korsdrag! Jag gillar korsdrag!

”Kom och blås genom min lustgård!”

Men det skall vara den helige Ande, som blåser friska vindar. Det skall inte vara en massa olika åsikter om bibelns tillförlitlighet eller inte som virvlar runt och rör upp en massa damm.

Tycker nog jag.

Storstädning med korsdrag. Här finns artikeln att fundera över

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Korsdrag eller tvärdrag”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: