Vem sjunger vad och varför?

Det är fråga om ekonomi nu i kyrkorna uppenbart eller illa dolt. Det går inte att ha så många kyrkor längre! Vi måste tänka om! Det kostar en lön till prästen/pastorn och en musiker. Det kostar dubbelt till i olika avgifter dessutom. Vi har inte råd, att reparera alla dessa byggnader och underhålla heller. Då är det en fördel med gamla Missionskyrkor och kapell med tunna väggar på torpargrund. Där kostar det bara rivningen och den värdefulla tomten finns kvar att sälja. För nästan alla har ju bil och kan resa till nästa kyrka…

Det kanske inte är så lätt med ett nytänkande. Kan vi inte slå oss samman som tror på Gud och låta alla tänka själva? Så mycket lättare det skulle bli då med ekonomin och allt stort och mäktigt behöver ju inte ske bara i Stockholm?

Här sitter jag i utkanten av Göteborg eller har hamnat utanför till och med och väntar på en bok av Sofia Lilly Jönsson, som jag mött i rymden och som skriver så bra om Kyrkan. Varför går inte någon biskop in på hennes Blogg ”Fjärde väggen” och plockar poäng? Jag har hittat många.

Den tidigare gällde Ulla Karlssons SOS. Varför inte ta bort allt motbjudande om försoningsoffret, blödande på ett kors? Så lätt det hade varit för en biskop var som i Sverige att gå in och besvara och motivera varför någon eller några håller fast vid läran om Jesus? Han är den ende syndabock, som vi behöver att skylla på! Han är fortfarande den ende som vi kan lägga skulden på!

Denna gång gäller det varför en kyrkokör skall försvinna. Det är inte bara i Stockholm sådant händer. Finns det inget att sjunga om längre?

Läs mera här och tänk efter vem vi sjunger om och varför.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Vem sjunger vad och varför?”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: