Arvsynden

Det är märkligt detta, att det är männens revir att samtala om bibliska sanningar. När pingstpastor Mikael Karlendal skriver en Blogg ”Tala mer om arvsynden”
så blir det över hundra inlägg från olika män inom några dagar. Så intelligenta inlägg dessutom!
Läs mer här

Om jag berättar om den insikt den helige ande gett mig i frågan, så kommer det inte ett enda inlägg. Kvinnan skall inte undervisa enligt min favoritteolog Paulus.
Men jag får väl ändå citera min pappa, när han påstod att ingen kan arbeta u.p.a.

Jag anser fortfarande i augusti år 2011, att synden börjar i min tankeverksamhet och inte i andras. Kunde jag, så är jag ansvarig i mig själv för döden som följd av synden och kan inte skylla på arvet, miljön eller dåliga andliga ledare. Som jag fattat bibelns budskap, så måste Jesus lämna himlens härlighet också för min skull och dö en plågsam död för min skull.
Den som tror på Jesus skall leva om han än dör.

Av den anledningen tillhör Paulus mig också precis som Josef gör i Gamla Testamentet och Rut och de andra.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: