Josafat

Igår kom den efterlängtade CD:n per posten. Det var innan sommaren jag läste en annons, att Berit Simonsson skulle ha bibelstudium om just Josafat på Oasmötet i Kungsbacka.
Det är en lisa för själen, att en kvinna i Svenska Kyrkan har så gedigen bibelkunskap och får dela med sig i så stora sammanhang, som ett Oasmöte innebär.
Berit kopplar texterna från Gamla Testamentet till vår tid i synnerhet med all respekt för att hela bibeln är Guds ord.

Jag är lycklig! ”Pat. är frisk och pigg för övrigt” och min bok kommer ut om några dagar. Utan Josafat och de andra hade inte jag överlevt. Gissar jag.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: