Reklam för boken

Gunnel Bergstrand, född 1935 och utbildad inom sjukvården, före och efter den egna patientupplevelsen. Äntligen fick hon mod att ta itu med sin egen sjukjournal från år 1956 och gå vidare.
Hon biter huvudet av skammen och påstår numera, att vem som helst kan bli sjuk men frisk igen!
Vem är han? Och vem är hon i boken?
Ta det lugnt bara! Detta är bara fragment ur många människors liv. Hon är sån! Kan tydligen hoppa från den ena associationen till den andra och prata om tre saker på en gång. Tjatig. Lägg undan boken då ett tag, som hon har gjort, och börja om igen och försök att förstå.
-Vem är Eva i lustgården, som fick två olika förslag att ta ställning till?
-Vem är Eva, författaren i hennes egen ålder, som nyligen dog, och som skrivit mot Gamla Testamentets Gud i en skarp och frän artikel år 2000?
-Vem är barnet Eva, som blev våldtagen gång på gång fysiskt, psykiskt och socialt, att hon inte orkade leva längre?
-Vem är patienten och vem är sköterskan?
-Vem är Gunnel som var 27 år och dog efter en förlossning?
-Vem är hon, som blev stigmatiserad av en diagnos, och inte vågade bli mamma?
-Vem är hon, som var sköterska på nätterna, vakade över många och måste se på när döden tog hennes enda dotter?
Ta det lugnt bara! Lägg undan alla dessa fragment ur livet och försök förstå en annan dag. ”Tredje gången jag läste den gick det bättre,” sa Karin skolkamraten, som dog hastigt bara 70 år gammal.
Bibeln berättar om skador och sår, som inte läker. Det har Gunnel fått uppleva men fortsatt att läsa om Honom, som vill ta sig an såren och läka dem. I Hans sår har hon fått läkedom.
”Han rev, och han skall läka oss, han slog, och han skall förbinda oss. Han ger oss liv efter två dagar, på den tredje reser han oss upp, så att vi får leva inför honom.”

Det är en ljus berättelse. Mörkret har ingen makt över ljuset.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: