omöjlig bibeltro

Det intresserar mig mycket att tre samfund skall bli ett och hur detta skall gå till. För några år sen läste jag i tidningen ”Sändaren” att samtalen strandat mellan Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan eller som det hette tidigare Svenska Missionsförbundet. Samtalen hade pågått över 20 år men strandade ändå. Det är inte lätt, att få ihop mänskliga viljor. Jag är debattglad och har följt flera olika debattforum. Det tar mycket lång tid att fatta var en anonym debattör hör hemma. Det handlar ofta om för eller emot olika bibeltolkningar. Det handlar ofta om att jag tolkar rätt och du tolkar fel.

I Credoakademins debattforum finns de filosofiska tankegångarna, som jag inte begriper. Det fattas skolunderbyggnad för mig och när jag inte begriper, så blir jag irriterad. Det skulle ju handla om kristen tro! Kan den vara grundad på vetenskap eller filosofi? Kan kristen tro vara grundad på teologi?

Jag saxar ett inlägg i ämnestråden: omöjlig bibeltro

”För allt fler samfundsmedlemmar – framförallt Svenska Kyrkans – framstår de traditionella bibeltolkningarna som allt mer otidsenliga i dagens allt mer toleranta samhälle. Att ständigt omtolka Bibeln efter de rådande åsiktsmönstren och ståndpunkterna är således angeläget. Det brådskar!
Samfund, som hävdar Moseboks skapelseberättelse som bokstavlig sanning försvårar eller omöjliggör kristen tro för majoriteten av dagens människor. Sak samma med dem, som envist hänger fast vid Bibelns kvinnosyn och stela könsrollsmönster. Glädjande har framförallt Svenska Kyrkan men även Missionskyrkan härvidlag sökt nya, mer tidsenliga vägar. Tyvärr ofta i hård konfrontation mot mer moralkonservativa krafter och kretsar. En påtaglig modernisering är således på gång, glädjande nog.
Moralkonservatism och biblisk fundamentalism är krafter som måste övervinnas om kristendomen ska förbli en livsåskådning, som moderna människor kan ta på allvar.”
Slut citat

Visst är det så att bibelns budskap är en dårskap inte bara omöjlig! Gud steg ner och blev människa genom Jesus Kristus utan en mans medverkan!

Kan Gud klara sig utan män? Det är frågan.

http://www.credoakademin.com

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “omöjlig bibeltro”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: