Så som i himmelen

I kväll sänds "Så som i himmelen" ett drama från år 2004 igen. Svenska folket skall avkristnas totalt med hjälp av TV, radio och texter. En präst framställs som hård, kall och hemsk och motsatsen är en vanlig enkel raggarbrud, som är kärleken personifierad och omtänksamheten.
 
I ett "Sommar, sommar, sommar…" program för några år sen var det författaren Lena Andersson, som klarade av att recensera en känd bibeltext med några extra egna tillagda ord. Det gällde den lame mannen, som några män bar till Jesus. När de inte kom förbi alla som trängdes firade de ner den lame mannen genom att göra ett öppning i taket.  Se Markus kapitel 2
Jesus sa till den lame mannen, att hans synder var förlåtna. Knappt hörbart sa då mannen enligt författaren "vaddå synder? Jag har väl inte syndat mer än någon annan". Om inte jag minns fel, för där är ifrågasättande nu precis som då.
 
Vaddå synder? "Vem kan förlåta synder utom Gud allena?" Dom skriftlärde i närheten ifrågasatte Jesus. Nutidsmänniskan förnekar, att det finns synd, som behöver förlåtas. Alltså behövs ingen präst, som förkunnar vad bibeln lär. Alltså behövs ingen undervisning om vägen till himlen.
 
Detta ändrar ingenting av fakta, att Gud sände sin ende son just för att förlåta synder och upprätta människor. Detta ändrar ingenting av fakta, att Jesus Kristus kom för att presentera vem Gud är i makt och härlighet. Detta förändrar ingenting av fakta, att Jesu död på korset för våra synders skull är enda sättet att nå himlen och Gud.
 
Sanningen om Gud segrar oavsett allt förtal. Jesus kom för att förlåta synder och upprätta oss – ge oss en gemenskap med fadern i himlen.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: