Klädd inför Gud

I bibelns allra första stora, viktiga berättelse finns koden. Där finns nyckeln till dörren att komma vidare in i Guds hjärta. Där står berättat om Adam och Eva, som fick en hel lustgård till sitt förfogande och full frihet att äta av alla frukter utan av ett träds frukt. Där står berättat, att Adam och Eva kunde kommunicera med Herren själv. Där står, att de kunde lyssna och ta emot ett förtroende underförstått. Texten är ett koncentrat.
Där står om en fiende från urtiden, som förförde Eva.
Det står inte allt på dessa få sidor. Hela bibelns budskap hör ihop och sanningen om Gud och människan upprepas. Det står alldeles tillräckligt mycket för den, som vill ha budskapet. Deras olydnad mot Herren fick konsekvenser. Vem kan pejla djupet i denna berättelse? Det enklaste sättet är ju att kalla berättelsen för saga eller myt och skärma av allt. Så gör en del och kallar det för teologi.
Då missar man nyckeln till Guds hjärta. Då missar man koden.
För att kunna göra kläder av skinn måste någon dö i Guds skapelse. För att nakna människor skulle kunna bli klädda inför Gud behövdes kläder.
Att vara klädd inför Gud innebär en ny frimodighet. Det innebär att priset för kläderna är betalt av honom, som ville ha människor att älska. Herren ville ha medarbetare. Inte motarbetare. 1 Mos kap 3:21
Det rann ett blod i Edens lustgård för att människorna skulle kunna få kläder av skinn och slippa att gömma sig i sin nakenhets skam.
All vara klädd inför Gud i Gamla Testamentet är synonymt med att vara rättfärdiggjord genom tro på Jesu Guds sons blod på korset i Nya Testamentets berättelser. Genom hela bibeln går en röd tråd. Summan av hans ord är sanning…..
På Svenska Kyrkans Hemsida rekommenderas två böcker av Jonas Gardell:
Den ena ”Om Gud”
Den andra ”Om Jesus”
Inget i dessa böcker är i harmoni med bibelns budskap. Vad vill då Svenska Kyrkan ge svenska folket?
Under hela kyrkoåret rekommenderas bibeltexter för varje gudstjänst med texter från Gamla Testamentet och från Nya Testamentet. Den föreslagna predikotexten är från något av de fyra evangelierna. Fortfarande läses trosbekännelsen i varje högmässa för den, som vill bekänna sin tro tillsammans med de andra.
Det finns inget mer skadligt än dubbla budskap påstår barnpsykologer.
Detta är dubbla budskap att rekommendera två böcker, som inte har någon som helst röd tråd eller inbördes sammanhållning! Detta är djupt tragiskt, att det inte finns någon bibelkunskap kvar bland ledningen av Svenska Kyrkan. Någon måste väl ändå vara ansvarig för denna rekommendation?

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: