VÄGEN

Det är natt. Om du undrar över denna VÄGEN, som Jesus säger sig vara, så finns det märkliga berättelser i bibeln. På ett ställe berättas om en man, som är ute i skogen och hugger ner träd. Ofrivilligt far yxan ur skaftet , träffar en annan man som dör. Det var öga för öga och tand för tand. Mannen blev själv hotad till livet för att sona sitt brott genom lagen.

Fritt ur minnet berättar jag för dig om löfteslandet. Där skulle finnas sex fristäder tre på varje sida om floden Jordan. Vägen till fristaden skulle hållas i ordning, så att den skuldtyngde skulle hinna fram undan sin vedersakare. Ja, det är svåra begrepp. Det var döden som jagade mannen för att försona brottet. Jag kan inte sova och undrar över ordet ”ofrivilligt”. Det var inte meningen, att det skulle bli ett mord. Denna berättelse finns i bibeln. Israels olika stammar fick var sitt område utom Levi stam som hade tempeltjänsten. Fristäderna var tre att börja med och blev senare utökat till tre till på andra sidan Jordan.

Det kvittar vad det var som hände ofrivilligt men gav en stor skuld. Jesus är inte bara VÄGEN. Han är en fristad också där hotet inte kan nå längre. Du kan bli fri bördan framme hos Jesus. Det är hans eget löfte. ”Kom till mig alla ni som är tynga av bördor, så skall jag ge er ro.” Jesus förlåter och försonar oss med Gud.

Det är natt. Detta vill jag berätta för dig. Vi som känner Jesus skall se till att det är lätt att komma fram på ”den VÄGEN” för att nå frihet från skuld. Jo, jag är bekväm men nu skall jag ta reda på var detta går att läsa. Du kan ta reda på fakta själv! Det håller varenda Guds löfte genom Jesus Kristus!

Här finns det att läsa: 4 Mosebok 35:6 och 5 Mosebok 19

Guds frid!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

4 reaktioner till “VÄGEN”

 1. Tack innerligt!
  För att du är den du är, att du förmedlar det du ser och känner av.
  Jag är eller brukar iaf säga om nån frågar – Jesustroende, det känns som om jag föddes troende – iaf tycker jag mig se nu vid snart 68 vad som burit mig. Under längre o kortare tider i mitt liv har jag mer eller oftast mindre (!) medvetet försökt ”gå själv” med mer eller mindre lyckat resultat – det har varit som om att ”den som söker, den letar….(min tolkning)”
  Dock är jag numera övertygad om att Gud alltid varit nära mig även om jag själv varit långt ifrån källan – dvs den som söker – han finner!

  Jesus är, och har alltid varit den som påmint mig om Vägen, Sanningen och Livet – ”det vill gärna bli bra” som Kent Visti refererade till häromdan i morgonandakten. Jag ger mig inte!
  Guds frid och stort tack!
  Mvh Olov Sjögren

  1. Så roligt att få någon annans berättelse. Tack Olov Sjögren! Det känns annars som att berätta rakt ut i luften. Det är skillnad på lyssnare och ”spårare”. NORTON vill sälja mera som skydd mot de som vill stjäla min profil. Vi är i goda händer omslutna av Guds kärlek!

 2. Väldigt fina nattbetraktelser. Jesus är en fristad, en klippa, en kung och den gode herden som blir ett av fåren, det som ska offras.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: