Källan

040827
Ibland är jag noga med datum men har inte varit det, när det gäller fotografering. Tyvärr. 04 är ett viktigt årtal för mig, när jag var så arg och frustrerad, att jag blev avstängd från http://www.bibelsajten.nu. Det hände mitt inne i en debatt, att allt slocknade utan att datorn gick sönder. Innan dess hade jag tagit kontakt med Synagogans personal och fått köpa deras ”bibel” 040827 enligt datum. Det var bibeln vi var osams om. Det är bra att läsa olika översättningar. Det är bra att i alla fall titta på de hebreiska bokstäverna och veta att det bara är olika språk men samma innehåll.(På höger sida står den hebreiska texten och på vänster den svenska översättningen enlig B2000)

Så kom jag till 1 Mosebok kapitel 21 och de sju lammen, som skulle stå still gissar jag under en juridiskt bindande uppgörelse. Hemma på landet kunde de små lammen då rakt inte stå still utan sprang och hoppade fram och tillbaka. Så det var de bilderna som jag hade på näthinnan, när Abraham gjorde upp med Abimelek om en källa. Vem hade grävt den? Deras herdar blev ju osams om vattnet!

”Hemma” blev vi aldrig osams om vattnet. Min far hade låtit gräva två brunnar och grannen intill hade bara en med gårdspump. Två är dubbelt så många som en. Det var bara det, att grannens vatten var gott och den brunnen sinade aldrig. Vårt vatten sinade varje sommar och var inte gott heller. Så det sitter inte däri att vara sams och få hämta sitt ”kaffevatten” hos grannen.

Jesus var till före Abraham och där finns poängen, tror nog jag efter att ha lyssnat på måndagens bibelstudium från Nyhem. Först var jag alldeles imponerad och tagen. Sen gick det ett par timmar och jag nyktrade till. Var fanns Jesus i det bibelstudiet av Niklas Piensoho?

Varför måste Jesus dö för våra synder?

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: