Ett kall

Idag fyller en kvinna år. Det har jag fått veta via Facebook. Så det är inget märkvärdigt med det. Eller en facebookgratulation… Det märkliga är att denna kvinna påstått offentligt, att hon fått en kallelse av Gud, trots att hon är kvinna! Ja, hör och häpna! Vi kan visst ingenting veta om Gud! Televisionen har en otrolig genomslagskraft dessutom. Jag vågar protestera. Som kvinna också mot en mäktig man, som sagt nyligen som sin sanning, att vi ingenting kan veta om Gud. Han är visst så mystisk…

Jasså! Och så finns det en kvinna, som fyller år idag och tydligen tror på sin födelsedag. Vem har annars lämnat denna uppgift till Facebook? Hon har en födelsedag och tror dessutom sig ha en kallelse från Gud att berätta för andra om denna födelsedag!

Jag har också en födelsedag och tror på den. Dessutom frågade jag min mor, när hon var i ålderns höst hur det var när hon fick mig det sjunde barnet. Det var en stor depression i Sverige på 30-talet. Det fanns inga jobb och mest bekymmer. Ville hon egentligen föda ett sjunde barn?

Jodå. Hon svarade ärligt. Sen är frågan vad Gud tyckte och ville. Det märkliga är, att vi kan veta något om Gud, om vi öppnar hans ord och läser innantill. Där står det, att jag inte ens är född av en mans vilja utan av Gud. Det är stora ord men villkorat. Om jag själv vill ha ORDET FRÅN GUD. Då just då kan jag bli född inte bara för första gången utan en andra. Född på nytt till ett levande hopp. Född av Gud och därmed också bli ett Guds barn. Det är hans sanning. Som har blivit min också.

Kvalificerat struntprat att vi inget kan veta om Gud! En dag ringde jag upp en pensionerad geolog och frågade om jag fick ställa frågor om tolv olika stenar. Det fick jag och fick skriva ner min fråga skriftligt. Han hade dessutom varit med och grävt vid Hagars källa. Så spännande. Jag fick veta hans sanning och andras i vilket område den ligger.
Jag fick veta via bibelläsning och bibelförkunnelse att dessa tolv ädelstenar, som skulle finnas i översteprästens bröstsköld nästan alla fanns i hårdhetsgrad nära en diamant. Översteprästen skulle gå inför Gud med alla dessa tolv namn inristade nära sitt hjärta. Precis som senare i tiden Jesus står inför Gud och manar gott för oss. Enligt hans eget ord.

Jodå. Det går att veta en del om Gud och hans samtal med människor. Det går att få veta vad han sagt och tyckt tiderna igenom. Tolv är ett förbundstal. Herren Gud hade förnyat sitt förbund gång på gång till ett motsträvigt folk, som han vill leda. Precis som han vill leda oss. Om vi vill ha kallelsen att följa vill säga.

”Jag har kallat dig vid namn. Du är min.”

Oavsett hur många Guds löften är så har de fått sitt JA och AMEN i Kristus. Vi kan få veta en del om Gud, om vi öppnar hans ord och tar emot kallelsen.

Barnet lär visst ha lättare att ta emot. Det är trohet, Herre dina ögon söka. Undrar ibland om det får stå kvar på baksidan av en sjuksköterskebrosch? Det är inte inne att tala om en kallelse.

Mary avd III134En liten Sofiasyster

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Ett kall”

  1. Enligt aposteln Petrus är hela detta folk ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap och ett heligt folk. 1 Petr. 2:9. De är alla därmed äldste. Dessa 24 äldste representerar hela Kristi församling. Uppenbarelseboken använder också många andra bilder och uttryck för Guds folk, såsom Israels 12 stammar, Lammets hustru, det himmelska Jerusalem och en skara som ingen kunde räkna. Att de här inte betecknas med tolv utan med tjugofyra är ett understreckande av deras trovärdighet i deras maktställning enligt ordet om vad två av eder vittnar, det gäller för sant.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: