Vandring i Jesu fotspår

Joh 4:3-6
”Då lämnade han (Jesus) Judeen och begav sig på nytt till Galileen. Han måste ta vägen genom Samarien och kom där till en stad som hette Sykar, inte långt från den mark som Jakob gav sin son Josef. Där fanns Jakobs källa. Jesus, som var trött efter vandringen, satte sig ner vid källan. Det var mitt på dagen.”

Det var denna bibeltext, som fick mig att inse, att jag inget kunde om judarnas historia. Varför vandrade judarna hellre på andra sidan Jordan än genom Samarien? Varför och när hade de tolv stammarna blivit osams med varandra och börjat dess krig? Bilden från söndagsskolan om löfteslandet eller Kanaans land gick i sönder och jag ville få ihop landet igen:

Judeen, Samarien och Galileen

Galileen (800x600)Vandring i Galileen foto: Rose-Marie Harrysson

Det är inte försent att låta bibeltexterna sjunka in i medvetandet och vandra med honom, som gav sitt liv för oss.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

6 reaktioner till “Vandring i Jesu fotspår”

 1. Håller nu på med Pollacks ” Rom 8″ så vill tacka för uppmärksamheten på också den skriften av en extremt välsignad bibellärare. Tack! / Magnus Olsson

  1. Min fråga är: Var jag man köpa dessa bibelstudier över Efesierbrevet och Rom 8. Jag har lånat ut dem för länge sen och skulle vilja läsa igen.

   1. Köpte på antikvariat. Pröva bokbörsen/ antikvariat.net. / Magnus Olsson

 2. Jag läser med intresse dina artiklar om Judafolket tycker detta är intressant hur Gud handlar med sitt folk i forna tider men också att det pekar fram mot våran tid ,och ibland blir det ett aha!! är det så , Är inte så insatt i GT,men läser med intresse vad som händer ,har nu läst ut 1:a och 2:a mos.och håller nu på med tredje Mos.man ser hur det samman faller med det som händer idag och i den sista tiden som jag tror är nu . Jag såg att du är inne på vårat forum i Intranätet jag pratade en gång med dig efter gudstjänsten ,hoppas du känner igen mig nu . Elvy Rinberg PS. har prenumererat på din blogg DS.

  1. Välkommen till min blogg, Elvy! Visst känner jag igen dig nu fast församlingen som vi båda tillhör är så stor. ”Hemma på landet” fick församlingen plats i min bil efter gudstjänsten. Därför bloggar jag om kyrkan = församling. (En av dem gick en lång väg och fick åka bil hem.)

   1. Vad roligt att du hörde av dig,jag är född i Majorna i Gbg , men växte upp i Hyssna Sjuhäradsbygden vi hade en liten bondgård där och vi träffar regelbundet våra anhöriga som bor kvar ( kusiner och mostrar) jag såg att du var Västgöte så jag tyckte det var kul att presentera mig.Du är jätteduktig med att skriva ser ,jag, har en hemsida på google ,jag har nyss börjat med detta du har fått min sidadress ,hoppas att du skall finna något matnyttigt där E:R:

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: