Jordan

Vi kom till Jordan vid vår resa i Israel över julen 1974 och nyår 1975. Vi hade regn en enda dag.
”Titta Gunnel”, sa en av resekamraterna! Jag tittade bara efter floden och såg inte alla vattendropparna i trädet. Platsen är helig för en kristen. Bibeltexten är helig om Jesu lydnad i allt och att låta sig döpas av Johannes, fast han aldrig syndat och inte behövde någon omvändelse.
1 Petri brev 3:15
Men Herren, Kristus, skall ni hålla helig i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som kräver besked om ert hopp.

Johannes evangelium kapitel 1:23-34

Än så länge har vi åsiktfrihet i Sverige. Inte bara jag har protesterat mot utställningen Ecce Homo.

Jordan271Jordan

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: