Stormvarning

Vet inte hur lång tid det tar från kuling till storm. För säkerhets skull tänker jag utfärda en varning. Hos mig blåser det upp väldigt fort och virvlar runt. Som nu på morgonen när det kommer in ett okänt ord på för mig ett främmande språk. Jag anar, att mina läsare kan olika språk men det kan inte jag. Det språk jag skulle vilja undervisa i är föraktat och kallas Kanaans tungomål. Det är lätt att fnysa åt det man inte själv behärskar. Nu kan inte ens unga pingstvänner språket, tycker nog jag.

Då plötsligt kommer det in ett nytt ord i min vokabulär. Ja, det konstiga ordet vokabulär kan jag men det nya ordet kunde jag stammen till på latin som 20 årig sjuksköterskeelev. Nu är det tydligen grekiska på ande som gäller. Får jag lov att använda en term inom matematiken? Tar man roten ur ett ord som man tar roten ur ett tal? Det gäller lunga och ande.

Runt år 2002 hade vår församlingsföreståndare i Smyrna, Göteborg en sekreterare och till henne ringde jag och bad om en timmas samtal med Jack-Tommy Ardenfors. Det fick jag och kom väl förberedd med tre A4 ark och frågade på skillnader i bibeltolkningar särskilt mellan Pingströrelsen och Örebromissionen. Då hade jag varit i häftiga debatter på http://www.bibelsajten.nu i två år och begrep inget av SKU och deras tolkningar. Visste inte ens vad Luther står för inom LBK.

Så stormvarning är utfärdad och jag citerar den lugne pingstpastorn Mikael Karlendal ur hans svar till någon:

”Med pentekostal teologi menar man inte detsamma som pneumatologi, som jag tror är det du är ute efter. Pneumatologi är ju läran om den helige Ande och det som därtill hör. S k ”pentekostal” teologi skulle vara något som skulle göra oss pingstvänner till i bästa fall bara ett speciellt samfund (på samma sätt som metodister är ett, baptister ett annant, osv). Om det bara är det, så ser jag inget problem med det. Men enligt vissa är det något som sätter oss pingstvänner vid sidan av evangelikaler som en egen huvudriktning och det är det jag reagerar starkt på.”

En sak till som leder till utfärdad stormvarning. Det är dessa lösenord och inloggningar. Trots att jag aldrig varit inloggad hos någon ITpastor, så nog får jag ett meddelande att det inte stämmer för mig med användarnamn och lösenord. Det gör det visst!

Jag vet vem jag är i Kristus.
Det stämmer enligt Guds sammanlagda ord Psaltaren 119:160

Sund och äkta evangelikan inte konstlad ”pentekostal”…

ITpastorn funderar också

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Stormvarning”

  1. Jag vet vem jag är i Kristus.
    Det stämmer enligt Guds sammanlagda ord Psaltaren 119:160

    Tack och lov för att citat ovan RÄCKER: Bevare oss för allt detta orerande som verkar dött för mig åtminstonne. Tack för att du förmedlar enkelheten i evnangeliet precis som Paulus vilket i och för sig är en stötesten för de som anser sig visa och lärda. 😉 men som Jesus själv glädjefylld tackade Fadern för att Gud uppenbarar evangeliet för de små och olärda och det verkar så ointagligt för dessa överintellktuella…… (sagt med viss ironi här …..:))

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: