Skammen att vara naken

Det är morgon efter en dag då jag fick feedback. Tack! Så har jag gett mitt svar. Jag har alltså så intressanta gamla brev i min byrå, att de bör komma till ett landsarkiv. Det är en präst, som berättar om svälten, som var år 1827 och åren runt. Han kunde inte få ut någon lön under tre års tid. Brevet från år 1842 är svar på systerns fråga om profeterna, som går i gårdarna. Hela Sverige var nersupet på den tiden och till och med hon drack. Vilket var en så stor skam, att det bara är dokumenterat noga muntligt från generation till generation.

Numera lever vi i en andlig svält. Präster kan vara mera noga med ett akademiskt korrekt språk än vad det är Gud vill ha sagt. Tyvärr är denna fattigdomsskam offentlig i och med internet.

(Mera om detta i morgon. En mening borttagen nu.)

Bibeln 2212Ett löst bibelblad

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “Skammen att vara naken”

  1. Mycket angeläget ämne,viktigt! Bra att du tar upp det. Tyvärr är den sista meningen sådan att den tar bort fokus från det angelägna ämnet och tillför en tanke om vilken jag inte kan säga detsamma. / Magnus Olsson

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: