Julen – en familjehögtid

Julen är över och det finns många referensramar till den. För min del är det gåvan från Gud i höjden, som är avgörande i mitt tankesystem och känsloliv. För det andra så är jag påverkad fortfarande av tiden i Räddningsmissionen och de rädda barnens uppfattningar om en annalkande jul. Klyftan mella rika och fattiga i Sverige blir större och större. De fattiga och utslagna har inte sig själva att skylla! Lyckliga alla som fått tag på julens evangelium!
Det finns möjligheter till förändring.

Min jul har varit mycket fin och vit på juldagen. Jag är så barnslig, att jag älskar snö för min egen del och inte bara för barnens.

Nu har jag kommit till den tredje versen och den fjärde och är lika salig än…(”En salig röra” första spåret med Charlie Norman, som spelar Sång nr 301 ”Hur ljuvligt det är att mötas…)

”Det finns inga ord för glädjen som Andens gemenskap ger
En försmak den är av himlen, där aldrig vi skiljas mer.
Som bröder och systrar i Herren vi mötas för en liten tid.
Vi räcker varandra handen och önskar varandra frid.

Och när vi den sista striden till seger har kämpat ut,
då möter vi våra kära bland änglar hos Gud till slut
Då talas ej mer om att skiljas då är vi för alltid ett,
och evigt vi bor hos Herren i hemmet han oss berett.”

Sången från barndomens lilla församlingsgemenskap tonar inom mig. Sångtexterna från min barndom blev grunden för min bibeltro. En gång fick jag allt med modermjölken, sen allt som barn, sen måste jag äta själv för att överleva.

En vintermorgonEn vintermorgon

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

4 reaktioner till “Julen – en familjehögtid”

  1. Bra sång! Passar bra till din i texten goda påminnelse om förändring. Utan en Gud som är här och förändrar, blir Gud en tänkt Gud och tänkta Gudar är livsfarliga, de är i regel det egna jaget utsmyckade till små söta husgudar men i grunden är de stygga gudar som kräver att bli blidkade. Mot sådant står den Helige Ande, som din sång sjunger om. / Magnus Olsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: