Bibeltrygghet

Det är tidig morgon och dags för att se efter dagens löfte på min gamla bibels baksidor. Och jag som har så nära till skratt tänker på allas önskan om mer enighet än det ser ut i debatter. Men jag drar inte ens på munnen, fastän jag älskar får och getter. Getterna går sin egen väg. Fåren måste ha en herde för att klara sig.
Nu tänker herden skipa rättvisa bland fåren! Där är jag med.

Hes 34:22
Men jag skall rädda mina får, så att de aldrig mer blir till byte. Jag skall skipa rättvisa bland fåren.

En lång debatt om bibelsyn och bibeltolkning i Stefan Swärds Blogg

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Bibeltrygghet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: