Agnar och vetekorn

Det finns många bevingade ord samlade i Pelle Holms bok ”Bevingade ord”, som har hänvisning till bibeln. Men det finns inte med att skilja agnarna från vetet. Det kommer fram fler och fler bilder från barndomen och landet. Det var så dammigt runt tröskverken. Det finns ingen chans, att få se ett sådant arbete mer. Nu kör stora skördetröskor ute på gärdena samtidigt som trafiken på vägarna susar förbi i hög fart. Ingen stannar upp för att meditera över Johannes Döparens ord om agnar och vete, som skall skiljas åt. Och elden…

Det som är mera aktuell att samtala om är glutenallergi och mindre vitt bröd. Ändå använde Jesus liknelsen om vetekornet, som faller i jorden och dör om sig själv och sin egen död. (Se Joh.12:24) Agnarna hade gjort sitt. Det var livet som avgjorde allt. Han överlämnade till slut sin ande i faderns händer på korset och dog sen. Agnarna – höljet runt hans liv behövdes inte längre men livet fortsatte. Under tre dagar var han i dödsriket och förkunnade. Sen visade han sig för sina vänner och lärjungar under 40 dagar vid olika tillfällen.

Ta inte bort trosbekännelsen! Där finns ett koncentrat av kristen lära! Det är inte farligt, att berätta om livet i ett vetekorn till skillnad från agnar! Det är inte farligt att berätta, att det var i Jerusalem, som agnarna skilldes från vetekornet en gång. Jesus gick frivilligt mot Golgata och dog i vårt ställe för att ge oss liv, som tror på hans död och uppståndelse! Skörden av hans död blir stor. Ibland hundrafalt. Ibland tusenfalt.

Det är evigt liv att lära känna Gud och den han har sänt Jesus Kristus! Det är inte genom Allah och hans profet Muhammed från 600-talet efter Kristus.

Det hände en gång i Jerusalem utanför staden på en plats som kallades Golgata. Jesu död angår alla jordens invånare. Jesu uppståndelse angår alla jordens invånare. Jesus lever och skall komma tillbaka precis som han lovat.

Om jag fattat bibelns budskap rätt, så skall agnarna skiljas från vetet den dagen. Det som är värdelöst sen i mitt liv skall brinna upp. Tron på Jesus kärnan i mitt liv kommer att räddas.

Det pågår kyrkomöte om maktens fördelning och pengarnas. Se upp med vad som händer!

Läs Alf Svenssons kommentar här

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

4 reaktioner till “Agnar och vetekorn”

    1. Tack, Nillam! Det var vad jag önskade att någon skulle ställa en fråga eller be mig utveckla tankegången. Det är ändå ett gemensamt uppdrag vi har!

  1. Tack för påminnelsen att det är livet i vetekornet som är det viktiga, och som innebär evigt liv! Jag lider med dig att evangelium på många håll bortförklaras och förringas, och ersätts med ett politiskt korrekt budskap med kort hållbarhet. Följden blir allt tommare kyrkrum. Människor är inte nöjda med surrogat. Om saltet förlorar sin sälta duger det bara att trampas under fötterna.

    1. Hej Birgitta! Räddningsmissionen/Fyrbåken i Göteborg har fyllt 60 år. Då blir det, att vi från 70-talet talar om den fina tiden tillsammans. Unga kom från olika delar av landet för att studera och gav en del av sin fritid på RM. Hälsningar från Göteborg till dig! Herren lever och verkar överallt!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: