Huvud och kropp

Tiderna förändras. Kunskapen utvecklas. Det gäller att hänga med. Det gäller samtidigt, att inte bli fartblind.
Det är natt och jag vaknade av att jag faktiskt kan lite engelska. Det var ju den bristen, som blev ett så stort hinder på tagentbordet och på kursen i HTML. Jag vet ju inte vad bokstäverna står för på engelska!

Nu vet jag, att om jag skrev rätt bokstäver och taggar, så kunde jag bygga en hemsida. Det gällde bara, att hålla sig inom ramarna. HEAD först och BODY sen. Där emellan TITLE. Inte en tagg får vara fel.

Sen kunde jag göra mig hörd över hela världen med mitt budskap! Detta är förfluten tid. Det räcker inte med enkla ord. Word har utvecklat sitt program. Jag kommer inte åt mina egna kunskaper längre, mitt eget bygge. Det är för gammalt!

Ramarna jag tänkte hålla mig inom var bibliska. Bygget var på den grund, som håller från början till slut. Bygget av min hemsida var och är ett hus på den grunden, som sen blir ett hem. Ut och in genom den gamla dörren på bilden i http://www.brefvet.com har det gått meddelanden i form av brev. Brev är stavat som de var då på 1800-talet. Där började min berättelse. Man och kvinna gifte sig och fick barn, barnbarn, barnbarnsbarn o.s.v. Min fråga var när och hur väckelsen började. Det var inte med den första hemliga nattvardsgången på vindskontoret i det nybyggda huset…Nattvarden som splittrade.

Svenska Kyrkan splittrades.

Head betyder huvud och body betyder kropp. Bara jag höll mig inom ramarna för HTML, så kunde jag berätta. Nu går det inte längre. Utvecklingen har gått framåt. Och jag kan inget gratisprogram med givna ramar. Det är gratis att blogga dessutom men är inte samma system. Jag kan inte få samma struktur för mitt berättande på en blogg. Bara fortsätta att irritera. Det gjorde jag inte på min hemsida. Trodde jag.

För visst är det underligt? Huvudet för kroppen enligt bibelns undervisning är Kristus. Det är ett bildspråk. Huvudet är en metafor för treenigheten, som jag ser det. Huvudet är ett och samarbetet mellan de tre stora delarna är perfekt, fullständigt enigt. Kroppen styrs via huvudet.

Om jag och vi bara håller oss inom ramarna för ORDET, om den förste och den siste som begynnelsen och änden, så klarar vi oss som eniga.

Nu är det splittring och det som är fest för den ene är inte fest för den andre.

Dag Sandahl har sin uppfattning

Tidningen Dagens beskrivning av festen

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Huvud och kropp”

  1. Jag läser Micke Gunnarssons blogg om hans vardag på skolan med inlägg som, utan att nämna ordet diagnos, handlar om det som jag och många av mina medbloggare inom neuropsykiatriska funktionshinder bloggar om: Att inte passa in. Jag önskar att jag också kunde undslippa att nämna neuropsykiatriska diagnoser. Men jag är för märkt. Frigöra mig går inte idag eftersom min egen ADHD-diagnos med förklaringarna var så pass nödvändig för att ens orka leva vidare. Jag behövde ett system att placera frågorna och svaren i, som förut enbart inneburit att det var mig det varit fel på.

    1. Ser att jag inte svarat på ditt inlägg. Tack till dig nu idag. Mitt intresse för (H)järnkoll är lika stort idag, som när jag anmälde mitt intresse.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: