Poskbudskapet

Nu skall jag skriva om det jag inte förstår igen. Ge mig ut på djupt vatten eller stanna i grumligt vatten.

Kollade som vanligt dagens löfte först av allt och sen de bloggar jag följer. Det blev exegetik direkt för ”han” var utbytt mot ”den vars”. Lite hoppfullt ändå att kvinnor också har ett personligt bygge, som skall prövas och bedömas på den dagen. (1 Kor 3:14)

Annars är det sig likt. En kvinnlig präst skriver mindre öppet om sin sorg och Dag Sandahl skriver helt öppet och börjar gårdagens blogg med:

”Frimodig kyrka och POSK har debatterat på sina bloggar och jag är klar över POSK-budskapets innebörd. ”Det finns motstånd mot försoning på båda sidor”, blir beskedet från POSK. Och även om POSK inte har någon ”önskan att det ska byggas nya murar där det inte finns några” så är det ett ”faktum att de allra flesta är helt ointresserade av att samtala om detta idag”

Jag för min del har en självgående blogg numera och har skrivit tidigare ett öppet brev till en kvinnlig präst om försoningens nödvändighet. Svenska Kyrkan har inte ett eget blodomlopp i bibeln och frikyrkan ett annat. Jonas Gardell har en egen teologi minst hundra år gammal på teologiska universiteten men den teologin skall avslöjas. Ju förr dess bättre! Indianerna strök också blod på sina tältpinnar för att skydda sig mot onda andar.

Det är helt OK att fortsätta med. Det har inget att göra med påskalammet, som blev slaktat och blodet struket på dörrposten till skydd mot döden.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: