Gilla eller Rekommendera

Så enkelt det är att sitta vid datorn och klicka på ”Gilla”. Frågan är vad jag gillar. Jag gillar inte, att någon har ADHD, Asperger eller någon form av autism. Det jag gillar är, att någon eller några vågat gå ut och informera om vad detta innebär. Det gillar jag! Det är fel, att vara slarvig med uttryck som ”jag har nog lite ADHD också…”. Det gör dem illa, som vet vad det innebär av problem i vardagen.

Så jag har varit på Facebook och skall trycka på ”Gilla”, när jag vet vad de engelska orden står för.
Madelein Larsson Wollnik gör en viktig insats och ger bra information. Hon är en av många attitydambassadörer i Sverige, som är utbildad till att bryta fördomar om neuropsykiatriska handikapp. Tim Holmberg är en annan duktig attitydambassadör med diagnosen ADHD och gårdagens Blogg blev till efter ett bra samtal med Tim som tekniker. Vi pratade om min Hemsida och HTML som problem.

Jag är också utbildad attitydambassadör sent omsider men har varit det hela livet – det vill säga stått på de orättvist behandlades sida. Det borde vara en självklarhet för alla bekännande kristna att ha inlevelseförmåga och gå till dem som hamnat utanför. Därmed inte sagt, att jag gillar allt. Jag gillar inte ”självmedicinering”. Det innebär att dämpa ångest med alkohol eller narkotika. Tidigare hade jag inte hört ordet men fattar innebörden och vet, att många problem skall lösas med alkohol eller narkotika. Sen kommer utanförskapet som ett brev på posten. Det börjar med en smekmånad visst eller ”missionering” av andra.

Stefan Swärd har ingen ”Gilla”knapp utan där står ”Rekommendera”. Klickar jag där får jag dessutom mitt foto med. Det innebär inte per automatik att jag får vara med i ett samtal bland präster och pastorer -:)
Jag gillar inte allt Stefan Swärd skriver. Tro inte det! Jag gillar inte allt Torsten Åhman skriver heller om livet efter detta. Jag gillar Mikael Karlendals Blogg tills kommentatorerna har förstört allt för mig. -:)

Nu gäller det en rekommendation igen. Det har jag skrivit tidigare, att jag funderar på att betala medlemsavgiften igen till SEA. Det tål faktiskt att tänka på som kvinna, om jag inte blir respekterad i debatter och får vara med på mina villkor.
Ha en bra dag alla män!

Ett mycket viktigt inlägg och ärende…

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “Gilla eller Rekommendera”

  1. Nu har jag varit inne och läst på länken du har med. Det är ett allt för komplicerat ämne för att jag skall tycka att jag får något ut av det. Det blir alldeles för mycket att sätta sig in i om man inte redan följer debatten menar jag 🙂

    1. Hej Madelein! Jo, jag skrev om många ämnen på en gång som vanligt. Du skall få en egen Gästblogg till. Denna gång om hur utsatta kvinnor är som levt med neuropsykiatriska handikapp. Det är från ditt eget förråd med bra artiklar. Det får vi ta efter SiriLanka.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: