Tillsammans Till förfogande

Ida Andersson lever inte längre och alla kapell på västgötaslätten är rivna eller sålda till boningshus.
Margit Sahlin lever inte längre. Det skulle vara mycket intressant, att få lyssna till den kamp hon hade innan hon blev prästvigd.
Med hjälp av Google söker jag på Ingegerd Dackerud en av Svenska Missionskyrkans första kvinnliga pastorer. Kan det bli bättre? I ett församlingsblad för Motala hittar jag henne och rubriken är:

Tillsammans Tillförfogande

Snart kommer missionär Alice Sandbloms bok ut:
Kongominnen
Alice var mitt föredöme, när jag var tonåring. Några år senare fick jag träffa en av Svenska Missionsförbundets första kvinnliga missionärer Mathilda Larsson kallad tant Mattis. Den lyckan kan ingen ta ifrån mig! Hon var gammal år 1955 och jag var ung. Det priset de första missionärerna fick betala går inte att fatta.

”Jag har förlorat mina barn,” sa hon en gång men ett barnbarn kom på besök.
Nu kommer kongoleser till Sverige och berättar om Jesus.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: