Dubbla budskap

En barnpsykolog skrev en gång, att det finns inget, som skadar barn mer än dubbla budskap.
Hur är det nu med Göteborgs-Postens journalister? Hur var det före jul med helsidor om drickandet, som inte var så farligt för barnens skull? Det var inte bara en artikel!
Och nu kommer den ena helsidan efter den andra om öppen langning och spritbussar vid Stigs center på Hisingen.
Och polisen gör inget!
En gång hörde jag en mamma ropa med silkeslen röst till sin 6-åring:
”Vad är det älskling?”
Bara några år senare till samma barn:
”Jag hatar dig! Jag mördar dig!”

Är det inte i den stilen som journalisterna uttryckt sin kärlek till spriten före jul (eller var det objektivt) och avsky nu efter jul?

Hur var det när Göteborgs politiker friade till Räddningsmissionen och köpte behandlingsplatser för alkoholister? Det lät inte på samma sätt tidigare, när Klippans ungkarlshotell byggdes. Då stod det mycket att läsa om integritet. Det var självklart, att den boende som ville dricka sin alkohol skulle få ha med sin flaska. Allt annat var intrång i integriteten. Antagligen en syftning till Fyrbåksexpressens fina arbete där Bertil Krook eller Jim Simonsson bad att få ha den eventuella flaskan på expeditionen till nästa morgon. Utanför tåget kunde ingen lägga sig i drickandet.
På 70-talet kom pockettidningen ”R” med ett nummer som hette:

”Med Jesus i vårdsvängen”

Det kanske inte är så dumt med raka budskap och sanning? Det var det ”Sten Jesus” hade mött och blivit totalt upprättad. Sen ville han hjälpa andra som sov under presenningar med flaskan som enda tröst. Han hade mött bättre tröst och ett helande.

Det är nog dags med lite historia om brännvin och 1800-tal och väckelse. Hade kvinnorna druckit som männen gjorde, så hade Sverige gått under enligt en alkoholforskare. Då höll kvinnorna uppe hemmen.

Det skulle vara bra om prästen Dag Sandahl ville förklara sig, vad han menar med väckelsesånger och splittring från Svenska Kyrkan. Det är som att någon känd man inte kan tänka sig att skriva i någon annans Blogg. Här är det sällan någon kommentar hur jag än försöker provocera. Det gäller ju även pastor Torsten Åhman och Stefan Swärd. Helvetet finns här på jorden för många människor inte minst oskyldiga barn.

Det är inte farligt med olika uppfattningar. Sanningen skall göra oss fria enligt Jesus.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: