En profetia

Det är många profetior, som inte gått i uppfyllelse ännu. De kommer att göra det. Lidandet i världen kan ingen förklara. Ondskan kan ingen begripa. Den finns och kommer att finnas tills Gud säger. Stopp! Hit men inte längre.
Det finns många olika tolkningar. Min tvärsäkra uppfattning irriterar många och inte minst mig själv. Det har sina sidor att gå rakt fram. Det är lite bibliskt i vart fall, att inte se åt varken höger eller vänster. Det är inte fråga bilkörning i rusningstrafik. I så fall vore det livsfarligt. Det är fråga om en vandring och ett steg i taget.
”Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.”
Psaltaren 119:105

Ingen annan kan gå vägen åt mig. Jag kan inte gå vägen åt någon annan heller. Så min unge vän har en Blogg och jag har en annan. Hans val av namn gav mig en association till Skånes mylla och stora gårdar. Någon skrev och berättade, att de tunga jordbruksmaskinerna år efter år förstör maskarnas arbete att kunna luckra upp jorden. Det blir så kompakt.

Där kom tanken på profetian om Jakob! Du mask Jakob jag skall göra dig till en tröskvagn skarp med vassa piggar…citat fritt ur minnet. Enligt Bibel 2000 står det:
Jes 41:14
Var inte rädd, Jakob, lilla kryp,
Israel, du stackars mask.
Jag hjälper dig, säger Herren,
Israels Helige är din befriare.

Var inte rädd Jakob! Din förlossare lever! Hur roligt är det då att bli trampad på generation efter generation? Vem kan förstå ett sådant lidande och mäta den smärtan?

Skåne har portarna öppna för mycket ondska och via Malmö kom Hells Angels. De ger sken av att vara ett motorcykelgäng. De har legat i strid med Banditos och dödat varandra i strid om narkotikahandeln. Se Upp.22:15 (trollkarl enligt grek. språket en som blandar gifter). Striden fortsätter över hela Sverige men Skåne har portarna öppna.
Var kommer då detta hat ifrån? Ja, inte är det via någon port i Skåne. Nu är hatet riktat mot judarna i Malmö via muslimer. Ingen kriminell strid för det finns ingen fiende i judarna. Det finns bara profetior om att ondskan kommer att accellerera, innan Jesu kommer tillbaka.

Enligt alla profetior. Gud är inte en människa så att han kan ljuga. Citat fritt ur minnet.
Enligt Bibel 2000
4 Mos 23:19
Gud är ingen människa, han ljuger inte,
han är ingen dödlig, som ändrar sig.
Vad han sagt, det gör han,
vad han lovat, håller han.

En dag kommer Israel, att få det Gud har lovat. Det är slut på masktillvaron då. De – Israel – kommer att bli som en skördetröska! Det finns en liknelse där Jesus visar på att ogräset får vara kvar tills det är dags att skörda.
Turordningen kan jag inget om men Israel och församlingen har samma heliga rot. Inbjudan att kunna få bli inympad där står kvar så länge det heter ”idag om ni får höra hans röst…”

Läs mera här om judarnas situation i Malmö

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: