Medicin – Psykiatri

Min bok: ”Pat. är frisk och pigg för övrigt” hamnade i ett fack, som jag inte alls tänkt mig. Den handlar ju inte om ”Medicin”. Den handlar inte om ”Psykiatri”. Den handlar om en psykisk våldtäkt i 20 års åldern inom sjukvården. Den handlar om min kamp under 50 år att kunna bli kvitt minnena.

I boken finns det allra viktigaste kapitlet om blodets betydelse. Kritiken innan handlade just om att det inte alls borde vara med. ”Folk begriper inte.”
Jasså. Det skulle bli en bra ”Mitt livs novell” kanske?

Så jag fortsätter att blogga om drömmaren, som betytt så mycket i mitt liv. Ramsan är viktig idag mer än någonsin:
”RubenSimonLeviJudaDanNaftaliGadAsserIsaskarSebulonJosefochBenjamin.”
Josef är en viktig förebild till Jesus.

Det handlar om avudsjuka från början. Kain blev avundsjuk på sin brors offer, som behagat Gud mer än hans. Josefs bröder blev avundsjuka på hans favoritställning hos fadern och hans drömmar. Avundsjukan ledde nästan till mord. Där kommer blodet in igen. Bitterhet leder till hat och hatet till död. Där kommer profetian in gång på gång om enda medicinen mot avundsjuka, synd i tankesystemet, som i värsta fall leder till mord.
Min berättelse om övergrepp inom sjukvården har inget som helst värde utan kapitlet om blodet. Det är både medicin och psykiatri. Det är både anatomi, fysiologi och teologi.
Detta kommer jag att fortsätta att blogga om eftersom det är aktuellt alldeles särskilt i Svenska Kyrkan. Jag är besviken på biskoparna, som inte svarar Ulla Karlsson med ett ordentligt bibelstudium om blodets betydelse.
Här är mer att läsa om bokens innehåll:

Det är bibelns texter, som gett mig vägledning ut ur besvikelsen

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: