Bok och Biblioteksmässan

Nu är det en dag kvar för alla som vill trängas eller njuta av alla böcker, som finns samlade på ett ställe i Göteborg. För alla bokmalar är det väl julafton. Jag har åkt in på ett bananskal varje år eller rättare skrivet gått in förbi den långa kön via en fribiljett från Stockholm. Höjdpunkten har väl varit besöket av en av mina aderton, som inte längre är aderton. Det är en mindre. Han är redan framme och ende som får vara med på bild i min bok. Med tydligare ord har jag sjutton syskonbarn varav en är bibliotikarie.

Varje år har jag gått igenom programmet särskilt och kollat vad som kan fånga mitt intresse allra mest under två timmar. Det har blivit ”Se människan”. För att få en sittplats måste man gå på en eller två författares program innan. På så sätt har jag lyssnat på intervju om boken ”Blod Eld Död” om ljusskygga företeelser som satanism, mord och dödslängtan. Det kanske passade bättre än jag fattade igår före Annika Östbergs svar på alla frågor om hennes liv som narkotikamissbrukare.

I vart fall fick jag säga några ord till Annika Östberg, när hon gick förbi efteråt för att signera sin bok. Jojomensan. Jag skulle också signera min bok efter mitt framträdande kl 17 i ett pyttelitet sammanhang stående på en låda framför en mikrofon. Min bok är tillägnad tjejerna på Hinseberg och handlar om vägen från fångenskap till frihet oavsett livsförhållande.

Gunnel satt kvar och lyssnade på mig i allt sorl. Hon hade gett ut två böcker på Recito AB och talat för dem två gånger tidigare. Gunnel Emia Eriksdotters bok heter:

Han som visste att Gud finns
Rabindranath Tagore Nobelpris i litteratur 1913

Gunnel har jag träffat en gång om året tack vare en gemensam vän som bjöd samman tolv kvinnor varje vår. Ingen av de kvinnorna har tänkt, som jag gör men berikat mitt ”tänk” med mycket av New Age. Jag har blivit tvungen att läsa på under de år som gått.

Tidigare stående på Recitos låda framför en mikrofon hade Christina Ahl presenterat sin bok:
Himmel och pannkaka

Christina Ahl är socionom men blev utbränd och fick panikångest. Nyttig information och en mycket berikande bok.

Se människan!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Bok och Biblioteksmässan”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: