Sådd och skörd

Om jag fattat rätt så innebär liberalteologi bland annat att stadsbor inte förstår det gamla bibelspråket. Det behövs en modernisering och omskrivningar. En teolog hette Rudolf Bultmann, som förespråkade förändringar.

Så jag sätter in en familjebild från landet. Jag kommer aldrig att bli liberalteolog för jag är född på landet. Farfar längst till vänster var farfar och far längst till höger var far till mig och den vackraste kvinnan på bilden i skördearbetet var Rut min faster med namn efter bibelns berättelse.
Kan detta vara så svårt att förstå, att det man sår får man skörda?

Där kommer min berättelse om bibelns Rut att fortsätta så småningom. Det är viktigt med släktforskning att få se med egna ögon till vilka Jesus Guds son kom från himlens härlighet. Alla är inkluderade. Det syns i de släkter, som räknades som hans.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Sådd och skörd”

  1. jo du det man sår får man skörda. Är ofta tankar jag har. Det gör ju att det är extra viktigt att så i god jord sköta om och vårda för det ger mig möjlighet att skörda frukter som jag vill ha. tänkar så om mycket. även på fjärilseffeten någon klok sa en gång att en lärare vet aldrig hur långt eller hur mycket han påverkar och verka det säger mig att en lärare oavsätt vad läraren lär ut så har han/ hon ett stort ansvar. Lite liknande tankar hmmm för sent för filosoferingar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: