Vem äger tron?

Jag hann bara skriva rubriken till denna Blogg med ett frågetecken. Nästa rad under raden för "Rubrik" står "Kategori:"
Där fanns redan ordet "Ingen" eftersom jag inte valt någon kategori. Bara detta ger mig kalla kårar. När Jesus såg ut över Jerusalem en gång – vem vet om han inte höll på med en utvärdering – så grät han. Eller blandar jag ihop de olika tillfällena?
 
Luk 19:41-44
    När han kom närmare och såg staden började han gråta över den och sade: "Om du denna dag hade förstått, också du, vad som ger dig fred! Men nu är det fördolt för dig. Det skall komma en tid då du får se dina fiender bygga vallar runt dig och omringa dig och ansätta dig från alla håll. De skall slå dig och ditt folk till marken, och de skall inte lämna sten på sten, eftersom du inte förstod att tiden var inne för Guds besök."
 
Luk 18:8 b 
"Men Människosonen, skall han finna någon tro här på jorden när han kommer?"
 
Och nu närmar jag mig min poäng med denna Blogg. I de kristna debatter, som jag följer Stefan Swärd och Mikael Karlendals som två exempel skriver de först ett inlägg sen kommer kommentarerna i en rasande fart med länkande hit och dit. Jag undrar så nu när Kristendomen skall bort från Sverige som religion. om det är tillåtet att få läsa bibeln själv och ta emot tron som en gåva från Gud.
 
Ett kort citat från en av alla Bloggar jag besöker – ett sammandrag ur detta jag kallar "Fia med knuff".  "Om du inte tror som jag gör och tolkar bibeln på mitt sätt, så är du en heretiker."
 

"Arminianism: Jesus död möjliggjorde frälsning för alla människor men Jesu blod frälser endast dem som tror. De som tar emot honom blir frälsta genom tro på basis av Jesu död.
Kalvinism: Jesu död frälser och säkrar och garanterar frälsningen för alla som Jesu försoning var gjord för. De som tror på honom utgör de utvalda, och de blir frälsta genom tro på basis av Jesu död.
Universialism: Jesu död frälser och säkrar och garanterar frälsningen för alla som Jesu försoning var gjord för. Försoningen gjordes för alla människor och alltså blir alla frälsta genom Jesu död."

 

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: