Bågen i skyn

Vers 12 ur 1 Mosebok kapitel 9 ”Och Gud sade: ”Detta skall vara tecknet till det förbund som jag gör mellan mig och eder jämte alla levande varelser hos eder, för eviga tider: min båge sätter jag i skyn den skall vara tecknet till förbundet mellan mig och jorden…     vers 16  När alltså bågen synes i skyn och jag ser på den, skall jag tänka på det eviga förbund som har blivit slutet mellan Gud och alla levande varelser, vad slags kött det vara må på jorden.” (1917 års översättning)

Svenska Folkbibeln skriver ”regnbåge” och Bibel 2000 översätter ”min båge sätter jag bland molnen…” Det är inget att ta miste på att vi blir påminda om att Guds eget tecken blivit som ett varumärke för alla människors lika värde i våra dagar.

Fråga alkoholisten eller narkomanen längt ner i botten om lika värde i samhället stämmer. Eller fråga de sjuka, som inte kan arbeta och få ihop till en rimlig standard. Eller fråga de arbetslösa.

I bibeln finns inga floskler eller försök att lura någon att tro på det som inte håller.

 

Foto: Lars Ahgnell

Foto Lars Ahgnell

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: