Åsiktskorridoren

Åsiktskorridoren är smal i Sverige. Har jag fattat rätt? ”Rätta dig i ledet!” Men om jag inte gör det då? Ja, då kan det svepa kalla vindar runt kjolen. ”Kvinna föds man inte till. Det blir man.” Det har någon uttryckt så. Det är inte fråga om ”mandom mod och morske män finns i gamla Sverige än.”

Det är fråga om en sann identitet i Kristus nu. Här är inte man eller kvinna, slav eller fri, jude eller grek. Här är inte fråga om präster i kjol eller kvinnliga präster i långbyxor. Det är fråga om rätten att få ha en åsikt i Sverige eller inte. Får jag lov att fortsätta tro på Guds förbund, som han själv dikterat dem? Får jag lov att påminna om att Gud själv upprepat sina förbund gång på gång med en enskild eller en familj eller en släkt eller alla människor? Är det fråga om en åsikt då?

Det var i Antiokia som de först kallades kristna. De följde ”den vägen”. De följde honom, som kallat sig själv för VÄGEN, SANNINGEN och LIVET. Han sa aldrig, att de som följde honom skulle ha samma åsikt. De skulle bara veta att vägen till livet är smal och få finner den. Den kan vara igenväxt. Den kan vara illa skött. Vägen till en fristad skulle vara väl skött, så att den jagade hann fram i tid undan förföljaren. Han själv är fristaden. Han dömer inte till döden utan frikänner.

Detta är ingen åsikt. Det är tillåtet i Sverige att lära sig om VÄGEN till LIVET. Det är tillåtet att säga JA till livet men det kostar.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “Åsiktskorridoren”

    1. Andreas, jag har fått ny dator och kan inte ”länka” som förut. Försök hitta en sångkör, som sjungit in: ”Nu är försoningsdagen kommen för världen vid…”
      Jag uppskattar, att du satt in melodin! Katastrof att en sång, som innefattar så mycket teologi är omodern! Den borde alla präster sjunga varje dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: