Vårruset

Igår den 12 maj sprang många tjejer vårruset. Jag känner två som sprang förr därför att de var runt 40 år. Som en utmaning att konditionen fanns kvar. De två är långt över 40 år idag men andra två, som jag känner är runt 40 år. Syftet var inte detsamma. Syftet igår var så häpnadsväckande för väldigt många som inget kan om psykiatrisk vård eller psykiska sjukdomar. Beundransvärt av Anneli och Linda två (H)järnkollsambassadörer.

Att vara (H)järnkollsambassadör innebär säkert många frågetecken för många det också.
Här är bilden på Anneli Jäderholm en av de två initiativtagarna till NO MORE bältesläggning inom psykiatrin. Bilden från igår. Foto Linda Weichselbraun

10154370_10152223179269888_4091873506731707420_nNO MORE med Anneli Jäderholm som initivativtagare

NO MORE bältesläggning inom psykiatrin Hemsidan

Här finns mycket att läsa av brukare och anhöriga och personal (ibland).
Jag för min del springer inget vårrus som 40 åring eller ens som det dubbla. Jag tillhör historien och är ett viktigt ögonvittne till bältesläggningar på 50-talet. Nog om det men min berättelse därifrån blev filmad till punkt på kyrkogården. Där är en av alla hundratals patienter begravd som ett nummer bara (2611) och med ett k eller ett m om det varit en man. Då fanns ingen hen. Alla patienterna var bältade nattetid på avdelning 10 B i stället för personal.

Aldrig någonsin att jag kommer att kalla detta sjukvård! Om det ändå hörde till det förgångna att behandla en psykisk sjuk person med bältesläggning och tvångssprutor slentrianmässigt! Därför har jag gått ut som det heter och står för mina upprörda känslor då och nu när det behövs.

Tack för igår Gyllenkroken med projektledare och övrig personal, att jag får vara med i detta härliga gäng!

Linda i Vårruset 14 05 12Linda Weichselbraum kämpar i NO MORE…

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: