Hela människan

Idag är sista dagen för Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Göteborg-Posten har med en bilaga för hela programmet i god tid innan. Svenska Kyrkan har en egen tidning som heter:
Hela människan

Så går det bra att gå igenom programmen och välja dag och författare. I fjol gick det bra att sitta hemma och följa Förlaget Recito via datorn. Där går varje författare ut med sin bok på egen risk och fick 10 minuter att presentera den på.
Förra året fanns Ulla Karlsson på Förlaget Recito med sin bok:
Människa du är någon
Ett citat från reklamen i ”Liten upplaga.se” som säljer boken:

”Våren 2011 skrev prästen Ulla Karlsson två uppmärksammade artiklar i Kyrkans tidning, där hon ifrågasatte syndabegreppet och Jesus försoningsoffer. I denna bok fördjupar och vidareutvecklar Ulla Karlsson de tankar som ligger till grund för hennes artiklar. Titeln «Människa du är någon», syftar på den upprättelse Ulla Karlsson menar att många människor är i behov av idag. Under alla lager av självförnekelse bor det en kraftfull, stark och strålande varelse som bara väntar på att komma fram och visa sig i världen. Ta fram den människan! Människa du är någon!”

Reklambyråer kan åstadkomma mycket! Se människan
Detta är Svenska Kyrkans reklam på stora Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Gå igenom hela programmet och välj vilken författare du vill se och höra! Se människan!

Tänk, om det var det jag ville också när jag läste om reklamen:
”Fånarna på Restad” Se människan! Vad syftar Svenska Kyrkan på genom att använda bibelns kända ord om Jesus, ”Se människan”?
Vad syftar reklamen för tävlingar på egentligen på Restad Gård? Att vi måste ha roligt nu och glömma det som varit?

För min del hamnade jag i Länsstyrelsens register över att ha en sinnessjukdom år 1956. Efter fem år skulle jag fortfarande skaffa läkarintyg av psykiatrisk skolad läkare två gånger om året över mitt hälsotillstånd för att få ha körkort. Denna akt blev synlig nu tack vare ”Fånarna på Restad”, som vi skall glömma men leka själva.

För min del har jag vandrat tillsammans med Josef och haft honom som föredöme under alla år. Vi har gått sträckan från Dotan till träldomen i Egypten om och om igen. Jag har varit tillsammans med honom i Potifars hus med lögnerna och konsekvenserna av Potifars hustrus lögner. Josef flydde frestelserna men fick oskyldigt fängelsestraff. Se människan!
Josef klagade aldrig och försvarade sig inte. Josef är en förebild till Jesus.
1 Mos. 37 – 50

Se människan – en korsfäst Gud!

Det är farligt att glömma historien bakom ”Se människan”.

Jesus kom då ut, klädd i törnekronan och purpurmanteln. Pilatus sade till dem: ”Se människan!”

Om en präst inte fattar varför Jesus måste dö för våra synder hur skall då förklaringen gå ut till lyssnarna?
Joh.19:5

Måndag morgon ställer jag frågan igen och igen: Vilket budskap har kyrkan? Kan det bli mer tvetydigt än årets information om bokmässan September 2013 Göteborg Se människan SVENSKA KYRKANoch porträtt av Jonas Gardell?

År 2003 hade SVENSKA KYRKA sitt stora genombrott med TV-gudstjänst från Bok & Biblioteksmässan och f.d. ärkebiskop K.G. Hammar.
Resultatet av den teologin presenterades i boken: ”OM GUD” där alla klassiska berättelser från Gamla Testamentet bryts ner och tas ur sitt sammanhang till Jesus.
Se Lukas kap 24:13 –
Författaren till boken om Gud är Jonas Gardell.

Finns det ingen, som vågar gå ut och be om en sund bibelundervisning? Det är Jesus som blev människa. Det är honom vi skall se på!

”Se människan”

Är det sant att blivande ärkebiskop inte ens kan svara på frågan om Jesus som Gud till skillnad från någon annan religion med en profet?

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: