Gå vare sig åt höger eller vänster!

Det har sina poäng, att vara uppvuxen inom Svenska Missionsförbundet och granne med Svenska Kyrkans aktiva. Det har många poäng för min del, att ha varit anställd på Räddningsmissionen/Fyrbåken, Göteborg. Där var jag en av ledarna för frivilligarbetarna inom mission bland vilsna unga missbrukare under många år och sen en av fängelsebesökarna. Vad är poängen då? Jo, vi hade bibelstudier på tisdagskvällarna och talade aldrig om teologiska skillnader i tolkningar. Vi tillhörde alla de olika kyrkorna i betydelsen församlingar. Det fick sina poäng senare att flytta över till en Pingstförsamling som medlem för min del och få ha kvar vännerna tillhörande andra församlingar.

Idag begriper jag fullt ut Dag Sandahls blogg, som jag följer men idag har jag svårt med Mikael Karlendal, när han lämnar Sverige och bloggar på engelska språket och hänvisar till för mig okända teologer. Tillbaka till bibeln som alla kan följa med i tycker nog jag. (Som har egna åsikter om nästa allt.)

Bekymmer inom frikyrkor

Kyrkovalet

Bibelhänvisning: 5 Mosebok 5:32-33

Det visade sig i min hembygd, att några inte visste hur en Missionsförsamling är uppbyggd. När siste medlemmen dog år 1987 fanns ingen, som fortsatte verksamheten. Då insåg jag, att det behövdes ett informationsmöte om skillnaden mellan att vara en församling eller en kyrka. (Med Bibel 2000 i översättning och tanke numera där församling blivit utbytt till kyrka. Missionskyrkan revs men Guds församlingen lever och fortsätter.)

Bibelhänvisning: Johannes ev. kap 11:25-26

Gudstjänst059Sista Gudstjänsten

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: