Tro – på vem och vad

Det skulle räcka egentligen att länka till Linda Berglings artikel i tidningen Dagen. Men jag kan inte låta bli att berätta om 5-åringen, som besökte mig år 1975. Vi hann bara innanför min dörr han och jag förrän frågan kom:

”Tror du på reinkarnation?”

Jag blev helt ställd och frågade hur han visste vad det var.
”Jo”, förklarade han, ”när man dör går man över till en annan…”
Jag frågade vidare vem som sagt detta och det var pappa.

Frågan var tydlig. Hans svar var tydligt. Det var bara för mig att svara på hans fråga, om jag trodde så. Han fick veta, att jag tror att människan är en personlighet och kommer att ha kvar den efter döden utan att gå över i någon annan. Jag försökte, så gott jag kunde att förklara.

”Ja, så tror jag,” sa han och gick direkt och in i rummet och lekte med leksakerna.

Jag tror på bibelns Gud, Jesu och den helige Ande. Om det är svårt att fatta mina bloggar, så ställ gärna en fråga. Det finns bibeltexter, som landat hos mig, som jag förstår. De är dem jag kämpat med. Jag kan inte svara på det jag inte fattar.

Yoga ingen neutral hälsometod

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: