Andras synd och min synd

Det är svenska flaggans dag Nationaldagen och röd dag. Många skall samlas till bön för Sverige.
Hur skulle det vara med en extra liten böneplats vid Dotan? Vem vill komma och se på när han kommer gående drömmaren – sänd av fadern? Ja, de som står där har ingen annan far än Jakob. Nu gäller det våra känslor inför älsklingssonen. Tänkte han bli herre över oss? Drömde han om att bli kung och härska över oss till och med? Hur skall vi göra oss av med honom utan att det märks?
Nej, jag skall inte vara ironisk nu men visst är det bara männen det gäller? Männen samtalar om hur det skall bli kvitt honom.

”Vi måste döda honom!”
1 Mosebok kapitel 37

Visst har det gått för långt! ”Vi måste döda honom!”
Var det inte män den gången vid Lasarus grav också, som tyckte det? Skall han som säger sig vara Guds son bli herre över oss och regera som en kung till och med?
Johannes evangelium kapitel 11

Johannes kallar honom för ORDET från Gud denne älsklingsson. Då är jag med plötsligt och med i kören av röster:
”Vi måste döda honom!”
Han skall inte bli Herre över oss! Och inte regera som en kung över oss! Vi är självständiga individer och kan tänka själva! Det är min synd större än andras. Låt mig slippa ORDET från Gud!

Det är bara det, att jag behöver bröd för att överleva och måste vandra den långa vägen för att få det. Inte visste jag att försoningen redan fanns hos honom utan att jag bett om den!

Och Jesus grät.

Dag Sandahl kåserar

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: